Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

День опозиції. Чечетов: "хай тільки не проголосують"

Середа, 19 березня 2008, 08:53

У середу, 19 березня, у Верховній Раді вперше відбудеться "день опозиції".

За словами представника Партії регіонів Михайла Чечетова, цей день представники опозиції планують присвятити розгляду соціальних законопроектів, передає Радіо "Свобода".

"Одним з перших ми плануємо розглянути закон про референдум. А окрім цього, ми виносимо близько 8 законопроектів щодо підвищення соціальних стандартів життя людей та соціального захисту людей від неймовірного зростання цін. Нехай представники НУ-НСу та БЮТу тільки не проголосують, тоді ми розкажемо", - зазначив Чечетов.

У свою чергу, представники коаліції позитивно розцінюють саму ідею проведення дня опозиції і не виключають, що підтримуватимуть законопроекти, запропоновані опозицією.

"Сама ідея проводити раз на сесійний тиждень день опозиції досить цікава, і може сприяти працездатності парламенту, адже не буде підозр з боку опозиції, що будуть розглядатися лише законопроекти більшості", - вважає представник "НУ-НС" Олесь Доній.

"І якщо з їхнього боку будуть виходити корисні законопроекти, то вони, безперечно будуть підтримуватися незалежно від того, що вони подані не більшістю, а опозицією", - додав він.

Політичний експерт Олександр Палій зазначає, що проведення дня опозиції – це нормальна європейська практика, втім, на його думку, слід зважати і на українські реалії.

"У нас був не день опозиції, а два місяці, кожен день відбувався день опозиції, оскільки, по суті, опозиція, меншість у парламенті, намагалася нав’язати свою волю більшості, і така ситуація була не зовсім демократичною, оскільки демократія все-таки означає правління більшості за врахування інтересів меншості", - цитує його радіо.

Як відомо, Верховна Рада відновила свою роботу тиждень тому після семитижневої блокади опозиції через питання НАТО. Тоді ж було погоджено, що один день кожного пленарного тижня порядок денний засідання парламенту визначатиме опозиція.

Перевага коаліції над опозицією нині становить 2 голоси.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування