Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка і у Буша впевнені, що Бухарест стане успіхом для України

Середа, 19 березня 2008, 10:56

У секретаріаті президента переконані у позитивній відповіді НАТО на запит української влади щодо приєднання до плану дій щодо членства в Альянсі на Бухарестському саміті 2 – 4 квітня.

Про це на спільному брифінгу з послом США Вільямом Тейлером заявив заступник керівника секретаріату президента Олександр Чалий.

"Президент візьме участь у Бухарестському саміті. Ми очікуємо, що Україна отримає план дій щодо членства під час роботи цього саміту. Ніяких вагань у нас нема, ми переконані, що є всі підстави для позитивної відповіді", - сказав він.

"Президент Ющенко виходить з того, що сьогодні є всі передумови – і міжнародні, і внутрішні, щоб Україна отримала позитивну відповідь на свій запит щодо ПДЧ на Бухарестському саміті. Ми розглядаємо Бухарест як шанс для України, і жодних інших шансів – ні в часі, ні в просторі – не розглядаємо. Бухарест – це момент істини для відносин України і НАТО", - додав він.

У свою чергу Тейлор заявив, що Вашингтон підтримує бажання України приєднатися до ПДЧ.

"Питання лише в тому, коли це станеться. Президент Буш та інші лідери країн-членів НАТО дуже уважно вивчають запит України щодо ПДЧ. Я впевнений, що зустріч у Бухаресті буде успішною. Це буде успіхом України, це буде успіхом НАТО", - сказав він.

На уточнююче запитання, які саме шанси має Україна на позитивну відповідь щодо ПДЧ у Бухаресті, Тейлор відповів:

"Не будемо оцінювати ці шанси в цифрах, але для України дуже реально отримати позитивну відповідь на свій запит щодо ПДЧ".

"Я думаю, на Бухарестському саміті чітко проявиться, що ПДЧ – це не членство в НАТО. ПДЧ це початок процесу, а наприкінці процесу постане питання членства, і тоді відповідь на це питання дасть український народ на референдумі. І тільки на цьому етапі НАТО буде ухвалювати рішення щодо членства", - додав посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування