Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко і Яценюк просять регіони "не топтатися на людських смертях"

Четвер, 20 березня 2008, 11:09

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко закликає не робити політичних спекуляцій на перебуванні українського миротворчого контингенту в Косовому.

Про це він заявив, виступаючи у парламенті у четвер.

"Від імені всього особового складу, із яким я зустрічався у мене прохання до вас: не приймати політичного рішення. Тому що відступ наших бійців у цих умовах із Косова буде ганьбою для них, для МВС, для України", - звернувся Луценко до залу.

Міністр нагадав, що українці перебувають у Косово у складі миротворчих військ ООН, які були відправлені туди в 2000 році згідно з указом Леоніда Кучми.

Відтак він закликав депутатів, щоб "політичні аспекти цього питання не підставляли місію бійців, які геройськи представляють Україну згідно з державними рішеннями".

Міністр також закликав Верховну Раду якнайшвидше поновити миротворцям статус учасників війни, який був скасований урядом Януковича.

Луценко також озвучив критику в бік керівництва миротворців ООН у Косову, яке призначило операцію на 17 березня, дату, коли "в 2004 році були знищені православні храми в Косово, а минулого року проголошено незалежність краю в односторонньому порядку".

Луценко також зазначив на незадовільному медичному обслуговуванні українських миротворців і пообіцяв, що якщо до кінця дня їм не буде надано допомогу, то літак МВС забере бійців на лікування додому.

У свою чергу голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закликав депутатів "не топтатися на людських смертях".

Він також закликав розглянути питання перебування українських миротворців в Косово після засідання РНБО, яке заплановане на 21 березня.

Як відомо, в понеділок в Косовому було поранено 15 українських миротворців. Один з них загинув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування