Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРУ усе ще розраховує посадити колишнє керівництво "Нафтогазу"

Вівторок, 25 березня 2008, 14:48

Керівник Контрольно-ревізійного управління (КРУ) Микола Сивульський усе ще сподівається притягти до відповідальності колишніх керівників НАК "Нафтогаз України".

Про це він заявив на засіданні колегії Міністерства фінансів, повідомляє Ліга.

Сивульський відзначив, що в ході перевірки низки суб'єктів господарювання КРУ виявило істотну проблему державного менеджменту, яка плутає державну власність із приватною.

Найбільш показовий приклад у цьому плані, за його словами, НАК "Нафтогаз України".

"Тому що були цілеспрямовані дії по витісненню НАК "Нафтогазу" з ринку. До цього доклало руку і керівництво Кабінету Міністрів, і менеджмент самої компанії", - сказав він.

Сивульський відзначив, що аналіз господарських операцій показав, "що державна структура використовувалася як донор для нових структур, заведених на ринок України - це "Росукренерго" і "УкрГаз-Енерго".

Усупереч законодавству низка керівників поєднували свої посади з посадами в приватних структурах. Таке поєднання в НАК "Нафтогаз" призвело до того, що компанією підписувалися угоди на мільйони гривень на користь приватних структур.

Також були встановлені істотні порушення при закупівлях устаткування і послуг. Нерідко операції здійснювалися через фірми, що представники КРУ за зазначеними адресами не знайшли.

Сивульський підкреслив, що всі матеріали вже передані в прокуратуру.

"Була відповідна нарада в прокуратурі, на якій розподілені усі функції – хто що робить, як довести це до того, щоб ті люди, які винні в тому стані, у якому знаходиться НАК "Нафтогаз", несли відповідальність", - сказав він.

З колишнім керівництвом "Нафтогазу", зокрема, пов'язано низку скандалів навколо
організації посередницьких структур з транспортування газу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування