Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов вказав на винних у подорожчанні бензину

П'ятниця, 28 березня 2008, 07:22

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов вважає однією з причин подорожчання бензину ситуацію на Кременчуцькому НПЗ.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", повідомляє УНІАН.

"Є спроби нагнітати ситуацію, є спроби створювати штучну проблему. Коли ми говоримо про бензин, одне з найпотужніших підприємств з виробництва бензину – Кременчуцький НПЗ – досі, не дивлячись на те, що у держави там 62%, ми не можемо змінити керівництво заводу, тому що компанія, пов’язана з "ПриватБанком", має 1%, і захопила керівництво заводом, контролює ситуацію, створюючи штучну бензинову кризу, закриваючи заправки і штучно підвищуючи ціни", - сказав перший віце-прем`єр.

"Якби у них не було прикриття на дуже високому рівні – в секретаріаті президента – ми б цю проблему вирішили набагато швидше", - підкреслив Турчинов.

Як відомо, ЗАТ "Укртатнафта" створене в 1994 році відповідно до указів президентів України і Татарстану на базі Кременчуцького НПЗ. Проектна потужність підприємства складає 18,6 млн. тонн переробки нафти в рік.

61,346% акцій "Укртатнафти" належать державі і передані до статутного фонду НАК "Нафтогаз України", 28% - Міністерству майна і земельних ресурсів Татарстану (у жовтні 2006 року передані в довірче управління ВАТ "Татнефть"), 8,6% - компанії "Татнефть" (Татарстан), 1,2% акцій володіє ТОВ "Корсан", афільоване з групою "Приват".

19 березня прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Кабінет міністрів має намір найближчим часом призначити нове керівництво на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ).

За її словами, "це підприємство було в попередні роки, я маю на увазі 2007 рік, захоплено певною комерційною структурою, яка має всього 1,5%, а держава, яка після вчорашнього рішення суду має 62%, - не має там ні менеджменту, ні представництва, нічого".

Вона запевнила, що проведені абсолютно законні збори акціонерів Кременчуцького НПЗ і незабаром уряд призначить керівництво.

Антимонопольний комітет України 24 березня порушив справи проти ЗАТ "Лінік" (Лисичанський НПЗ, Луганська область) і ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська область) за ознаками зловживання монопольним положенням на загальнодержавному ринку нафтопродуктів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування