Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко не піде на Київ з "неочищеною" "Нашою Україною"

П'ятниця, 28 березня 2008, 09:33

Якщо список НУ-НС не буде очищений від перебіжчиків і пристосованців, "Народна самооборона" піде на вибори Київради окремо.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив лідер "Народної Самооборони" міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"Я буду приймати рішення про участь "Самооборони" разом з "Нашою Україною" тільки за умови максимального очищення команди "Нашої України", - сказав він.

Луценко зазначив, що проблема спільного списку НУ-НС полягає в тому, що "депутати фракції "Наша Україна" у Київраді, за винятком двох, сильно дискредитували свою політичну силу".

За словами Луценка, він про це "чесно поінформував" президента Віктора Ющенка.

"У розмові з ним я сказав: "Вікторе Андрійовичу, я не хочу вести за своєю спиною людей, які потім, після отримання мандата, побіжать до вас і почнуть поливати мене брудом. І по-людськи, і політично це неправильно", - розповів Луценко.

Він також сказав, що круглий стіл представників коаліції, на якому пропонувалося обговорити єдину кандидатуру на вибори мера Києва "фактично був зірваний через партійний егоїзм".

"На практиці кожен з них (лідерів політичних сил коаліції) проводить лінію, що вони згодні висунути єдиного кандидата, але за умови, що кандидатура буде їх. Я вважаю, це егоїстично і недалекоглядно", - сказав Луценко.

Водночас Луценко зазначив, що продовжує наполягати на висуванні єдиного кандидата від коаліції.

"Якщо я не отримаю підтримки хоча б двох із трьох названих мною демократичних сил (БЮТ, НУ-НС і Блок Кличка), то не буду погіршувати своїми амбіціями і без того небезпечну ситуацію, з погляду перспектив, виборів мера", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування