Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко посидів за штурвалом винищувача і роздав "вилітні цигарки"

П'ятниця, 28 березня 2008, 14:13

Президент Віктор Ющенко в ході відвідування 40-ої бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних сил у п'ятницю політав на винищувачі СУ-27.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед польотом президент переодягся в льотний протиперевантажний комбінезон (камуфляж), літні черевики, підшоломник, захисний льотний шолом і чорні шкіряні рукавички.

Ющенко перед польотом пройшов медичний огляд і предполітний інструктаж (постановка завдання на політ).

Пілотував літак заступник командуючого Повітряних сил ВСУ по авіації генерал-майор Василь Никифоров.

Президент знаходився в повітрі 35 хвилин.

Зробивши посадку президент після польоту на винищувачі, вручив пачку сигарет льотчикові, з яким він літав.

Як відомо, в авіації є така традиція - роздавати "вилітні сигарети", повідомляє Ліга.

Зокрема, традиція передбачає, що льотчик, який перший раз здійснив політ, пригощає всіх сигаретами. Крім того, льотчик, здійснюючи свій перший політ, також кладе пачку сигарет під колесо літака і самостійно переїжджає через них. І потім вона зберігається в нього все життя, нагадуючи про цей політ.

Президент теж здійснив у п’ятницю свій перший політ, щоправда, не як пілота, а на місці інструктора пілота. Після приземлення він, виходячи з традиції, також подарував пілотові пачку своїх "вилітних сигарет". Як пояснили журналістам, президент із цього місця міг навіть самостійно керувати винищувачем.

Водночас УНІАН повідомляє, що Ющенко спробував керувати літаком, змінювати потужність його двигунів, і зробив декілька поворотів. Президент зауважив, що відчув, що бойовий літак виконував усі поставлені завдання "надзвичайно керовано".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування