Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єврокомісії пояснили, чому Україну не беруть у ЄС

П'ятниця, 28 березня 2008, 16:22

Голова Представництва Європейської комісії в Україні Ієн Боуг назвав причини, що перешкоджають вступу України в ЄС.

Як повідомляє УНІАН, на прес-конференції у Донецьку Боуг нагадав, що питання членства України в ЄС поки що не стоїть на порядку денному, але актуальним є посилення відносин.

Він назвав декілька причин, які заважають сьогодні Україні стати кандидатом у члени ЄС.

За словами Боуга, у зв’язку з тим, що Євросоюз розширився з 15 до 27 країн-учасниць, виникли "об’єктивні складнощі, пов’язані з управлінням союзом".

Суб’єктивними складнощами Боуг назвав те, що "зараз серед громадян ЄС спостерігається деяке небажання подальшого розширення союзу".

"Є ще один момент, який визнається і самою Україною. Це те, що перед нею стоять певні завдання, які необхідно виконати, щоб досягти того рівня, коли вона буде дійсно готова стати членом ЄС", - сказав Боуг.

Він перерахував сфери, в яких Україні треба досягти певного прогресу, щоб бути ближче до ЄС.

Так, зазначив голова представництва ЄС, "необхідно створити більш привабливий бізнес-клімат в Україні, необхідно дотримуватися прав власності, необхідно здійснити реформи в судовій системі, в держуправлінні і адмініструванні, вирішити питання боротьби з корупцією".

За словами Боуга, "незважаючи на те, що зараз питання про членство України в ЄС не стоїть, ніхто в Євросоюзі не сказав, що Україна не може увійти до ЄС".

Відповідаючи на питання про передбачувані терміни вступу України в Євросоюз, Боуг сказав: "Думаю, на це питання зараз ніхто не може відповісти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування