Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш багато працює через Україну

Неділя, 30 березня 2008, 20:42

Президент США Джордж Буш багато працює над тим, щоб переконати членів НАТО приєднати Україну та Грузію до плану дій щодо членства в Альянсі.

"Я багато над цим працюю", - сказав він в інтерв’ю телеканалу "Інтер", показаному в неділю ввечері.

Водночас Буш наголосив, що не дає додаткових обіцянок країнам, що не погоджуються з приєднанням України та Грузії до ПДЧ.

"Приєднання України до НАТО – це добра політика. Ми не маємо інших обіцянок, крім того, що це правильний крок. Я керуюся тим, що краще для НАТО та України", - зазначив він.

Буш також наголосив, що, навіть якщо Україна приєднається до ПДЧ, український народ зможе відмовитися від вступу до НАТО.

"Це лише право долучитися до процесу подачі заявки на членство. І якщо український народ наприкінці цього процесу скаже "ні", це справа українського народу. Але я думаю, що ми маємо уважно дослухатися до побажань обраних народом посадовців", - зазначив американський президент.

Коментуючи побоювання президента Росії Дмитра Медведєва щодо вступу України до НАТО, Буш підкреслив: "Насамперед він (Медвєдєв) повинен дивитися на Україну як на демократичну країну. А вже по-друге, він має бути впевнений, що Україна не буде місцем постійного розташування військ НАТО".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: