Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "регіонах" підказують, де нашкребти грошей на СОТ

Четвер, 10 квітня 2008, 12:18

Підготовчі заходи щодо адаптації України у СОТ можна забезпечити фінансово за рахунок скорочення витрат на деякі статті бюджету.

Про це журналістам повідомила член фракції Партії регіонів Ірина Акімова після ратифікації протоколу про вступ України до СОТ.

За її словами, зокрема, можна було б скоротити видатки на збільшення зарплатні чиновникам.

"У разі, якщо ми сьогодні розумно подивимося на український бюджет і будемо скорочувати видатки на ті статті, які не є першою необхідністю, наприклад, щодо забезпечення підвищення зарплатні держчиновникам, то він (бюджет) може витримати пакет підготовчих заходів для просування у СОТ", - зазначила депутат.

Крім того, Акімова додала, що в цьому разі йдеться не лише про бюджет на 2008 рік, а й про бюджети, "як мінімум на п'ять, а то й на десять років наперед".

"Тут це питання середньострокового бюджетного планування. Тобто пункт щодо адаптації нашого товаровиробника в умовах СОТ повинен займати одне з перших місць, на що повинні виділятися бюджетні кошти", - заявила депутат.

"При чому не від випадку до випадку і незалежно від політичних пріоритетів, а цілеспрямовано і з можливістю чітко прогнозувати, яким чином ця державна підтримка буде існувати і зменшуватися з плином часу", - уточнила вона.

Крім того, Акімова наголосила, що політична стабільність за цих умов є одним із найважливіших чинників.

Як відомо, вступний внесок до СОТ становить 350 тисяч швейцарських франків.

У пояснювальній записці до протоколу ратифікації вступу України до СОТ вказується, що у бюджеті враховано видатки на сплату внесків – 2 163,4 тисячі гривень, "що є достатнім для виконання відповідних фінансових зобов'язань".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування