Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко думають, що Ющенко перевищив повноваження. Семенюк рада

Вівторок, 15 квітня 2008, 18:43

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов вважає, що президент Віктор Ющенко перевищив повноваження, видавши укази з припинення приватизації низки об'єктів.

Про це він заявив, коментуючи відповідні укази президента, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Турчинова.

"На жаль, останнім часом підписано низку указів, які повністю блокують чесну і прозору приватизацію в Україні. Вважаю, що це, по-перше, демонстративне перевищення повноважень, по-друге - свідома й агресивна політика, спрямована на руйнування бюджету країни поточного року, на економічну дестабілізацію і на збереження корупційних схем у приватизації і діях Фонду держмайна", - сказав він.

Водночас глава Фонду держмайна Валентина Семенюк-Самсоненко вважає, що зупинка президентом приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" є черговим кроком з захисту національних інтересів.

"Було б дивно, виходячи з моїх поглядів щодо збереження в державній власності об'єктів, що ефективно працюють, не підтримати цей указ", – йдеться в заяві Семенюк-Самсоненко, поширеній прес-службою ФДМ.

Як відомо, президент своїм указом від 15 квітня зупинив розпорядження Кабінету Міністрів від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу з продажу 99,52% пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод".

Як відомо, наприкінці минулого тижня президент призупинив продаж у 2008 році пакетів акцій відкритий акціонерних товариств "Феодосійська суднобудівна компанія "Море", "Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів", "Турбоатом", "Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд" і приватизацію ВАТ "Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут атомного й енергетичного насособудівництва".

Іншим указом президент призупинив приватизацію енергогенерируючих компаній ВАТ "Дніпроенерго", ВАТ "Західенерго", ВАТ "Центренерго" і ВАТ "Донбасенерго".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування