Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ стверджує, що Цушко в Німеччині і "є всі координати"

Середа, 16 квітня 2008, 15:01

Соціалістична партія стверджує, що заява заступника генпрокурора Рената Кузьміна про те, що екс-глава МВС Василь Цушко переховується у Росії, не відповідає дійсності.

"Прес-служба Соцпартії зв'язалася особисто з Василем Петровичем, який підтвердив, що продовжує лікування в одній із клінік Німеччини", - сказано в заяві прес-служби СПУ.

Колишній керівник міністерства внутрішніх справ сказав, що перед своїм від'їздом він був у Генпрокуратурі, давши всі необхідні свідчення, повідомляє прес-служба.

Крім того, у слідчих є всі координати Цушка і вони можуть зв'язатися з ним у будь-який момент, стверджує вона.

Прес-служба підкреслює, що Лідер СПУ Олександр Мороз також неодноразово заявляв у ЗМІ про те, що "Цушку немає необхідності ховатися, оскільки він діяв у рамках закону і Конституції".

Крім того, Мороз підкреслював, Цушко знаходиться в Німеччині і повернеться "коли долікується і пройде реабілітацію", тому що "він отруєний, і це установили дві незалежні лабораторії в Німеччині".

"Усі документи є. Наша прокуратура просто не бере до уваги результати аналізів, тому що вона, схоже, зайнята іншими отруєннями", - заявляв лідер СПУ, додаючи, що те, що Цушко "хочуть сьогодні зробити винним – просто фарс".

Як відомо, заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін на брифінгу в середу заявив, що Генеральна прокуратура пред'явила Цушку в Росії обвинувачення у перевищенні влади у справі про захоплення будівлі Генпрокуратури в травні 2007 року.

"Справа про події в Генеральній прокуратурі практично завершена. Цушку пред'явлені обвинувачення... Він звинувачується в перевищенні влади і втручанні в діяльність співробітників правоохоронних органів", - сказав Кузьмін.

За його словами, на даний момент слідчий Генпрокуратури знаходиться в Росії, де Цушко перебуває на лікуванні. Кузьмін відзначив, що в розслідуванні цієї справи Генпрокуратурі допомагає посольство України в Росії.

25 травня минулого року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Цушка за перевищення службових повноважень у зв'язку з тим, що 24 травня 2006 року співробітники "Беркута" зламали вхідні двері в ГПУ і двері в приймальню генпрокурора. Це відбулося після звільнення генерального прокурора Святослава Піскуна.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування