Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не боїться хунти і радить Тимошенко читати книжки

Четвер, 17 квітня 2008, 13:17

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк не виключає, що треба відкласти процес внесення змін до Конституції через надмірну його політизацію.

Про це він заявив на брифінгу, коментуючи ініціативу прем’єра Юлії Тимошенко запровадити парламентську республіку.

"Констатація необхідності створення парламентської республіки повинна проходити чітко в відповідність з теорією держави і права. В парламентській республіці не може бути президент, який всенародно обирається. Крапка. Треба читати книжку. Називається "Теорія держави і права", - заявив Яценюк.

"Якщо президент всенародно обирається, то це парламентсько-президентська республіка, яка існує в Україні. Тому бажано політичну дискусію формувати виключно з юридичного аспекту, а не з точки зору доцільності форматування конституції під ту чи іншу особистість", - додав голова ВР.

Він також наголосив, що не просто так заявив у п’ятницю про "певну хунту, яка форматувалася в парламенті".

"Є бажання швиденько поміняти Конституцію. Ще раз хотів би заявити, що не буде неконституційного процесу щодо формування змін до Конституції. Як не буде конституція ухвалена виключно на референдумі без парламенту, так і не буде прийнята конституція в порушення регламенту ВР і елементарної політичної культури", - заявив Яценюк.

"Коли хочуть з під поли вибрати заступника, скликати позачергову сесію. Все це сценарії шиті білими нитками. І цей сценарій не пройде", - попередив голова ВР.

"Конституція це документ держави і нації, а не тієї чи іншої політичної сили. І якщо так рухається конституційний процес, то в мене особисто виникає питання, чи потрібно взагалі міняти на сьогоднішній стадії Конституцію", - сказав Яценюк.

"Можливо, слід утриматися від цього, заставити всіх виконувати чинну Конституцію, а потім з метою деполітизації робити документ на юридичному, а не політичному ґрунті", - запропонував він.

Він не назвав політичну силу, яка намагалася "влаштувати переворот", порадивши журналістам подивитися зареєстровані постанови.

"Це навіть не інтрига. Знаєте, інтрига це по-дрібному. А це така велика масштабна політична афера", - лише зауважив голова ВР.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування