Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент наполягає, щоб Конституція творилася біля нього

Четвер, 17 квітня 2008, 19:14

Президент Віктор Ющенко наполягає на здійснення конституційної реформи через Національну конституційну раду.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів у четвер у Донецьку, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я б не хотів, щоб ми повторили помилки 2004 року під благими намірами. Це призведе до протистояння", - упевнений президент.

Він аргументував необхідність проведення реформи через Національну конституційну раду тим, що цей орган має широке представництво не лише політичних сил, але й громадськості та експертів.

"Процедура підготовки, формування і обговорення цієї ініціативи повинна бути якнайширша", - сказав Ющенко.

Він запевнив журналістів у тому, що проект нової редакції Конституції не омине проходження через парламент.

Проте створення зараз для цього тимчасової комісії у парламенті не відповідає Конституції, адже вона передбачає, що підставами для створення комісії мають бути подані до парламенту законопроекти щодо змін до Конституції або її нова редакція.

Президент підкреслив, що проведення конституційної реформи є нагальним завданням: "Проблеми, які сьогодні є в українському політикумі - це проблеми національних інституцій, які сформувалися через бездарну політичну реформу 2004 року".

Ющенко також звернув увагу, що альтернативний проект редакції Конституції існує, і саме тому у Верховній Раді лунають ініціативи про створення спеціальної тимчасової комісії.

"Така Конституція розроблена поза спиною парламенту тою політичною силою, яка була так причетна до змін 2004 року!", - заявив президент.

"Але є одна проблема: публічно признати своє авторство і висунути ці пропозиції в парламенті - значить показати, хто за цією авантюрою стоїть", - продовжив він.

"Тому мусується питання: давайте ми всупереч Конституції спочатку зробимо комісію, а потім подамо текст змін та доповнень", - додав Ющенко, ще раз підкресливши, що це суперечить Конституції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування