Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко сподівається, що Тимошенко його нарешті зрозуміє

П'ятниця, 18 квітня 2008, 16:48

Президент Віктор Ющенко знову висловлюється за приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ) і сподівається, що уряд урахує висловлені ним зауваження.

Про це Ющенко сказав на прес-конференції в Одесі в п'ятницю.

Президент ще раз нагадав свою думку про те, що комплекс по перевалці і сам трубопровід мають залишитися в монополії держави, порт "Південний" повинен залишатися в керуванні Міністерства промполітики, а саме виробництво може бути приватизоване відповідно до законодавства.

"Я сподіваюся, що уряд з розумінням поставиться до цих зауважень і прийме їх до уваги", - сказав він.

Як відомо, Ющенко днями призупинив приватизацію ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), пояснивши своє рішення недоцільністю продажу в складі заводу комплексу з перевалки аміаку. "Я проти приватизації трубопроводу. Якщо завод - беріть, якщо трубопровід, то це стосується безпеки країни", - сказав він.

Комплекс із перевалки є завершенням аміакопроводу Тольяті-Одеса.

У порівнянні з умовами приватизаційного конкурсу, оголошеного в серпні 2007 року і також припиненого президентом, у новому конкурсі закріплена норма про безперешкодний доступ експортерів аміаку до комплексу перевалки в рамках установлених Мінпромполітики квот і встановлення єдиних тарифів на перевалку за узгодженням з Мінекономіки і Мінпромполітики.

Україна 20 лютого офіційно оголосила відкритий конкурс із елементами аукціону з продажу пакета акцій ВАТ "ОПЗ" у розмірі 99,52% акцій з початковою ціною 3 млрд грн. Конкурс відбудеться через 75 днів після дати оголошення. Крок збільшення ціни при його проведенні встановлений у розмірі 30 млн грн.

Заявки на ознайомлення з ОПЗ подали понад 15 компаній, у тому числі ВАТ "Мінерально-хімічна компанія "Єврохім" (Москва), підконтрольне співвласникам Приватбанку ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ Дніпропетровська обл.) і приналежне українському бізнесмену Олександру Ярославському ВАТ "Азот" (Черкаси).

Серед зацікавлених участю в конкурсі також підконтрольний менеджменту на чолі з Миколою Янковським ВАТ "Концерн "Стірол" (Горлівка, Донецька обл.), що входить у холдинг Group DF (GDF, Відень) співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа естонський АТ "Нітроферт", норвезька Yara International АSА і "Нафтохімімпекс" українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Крім того, заявки на ознайомлення направили українські компанії "Маллен Капітал Корпорейшен", "Кронос Капітал" (Україна), "Укрінвест" Ярославського, дочірнє підприємство "Сан Сплеш Україна", що представляє інтереси індійської Vaishali Group, банк HSBC (Великобританія) і одна з найбільших на українському ринку інвестиційна компанія "Конкорд Капітал", а також Рrісеwаtеrhоusесоореrs.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування