Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Регіонах не усі задоволені результатами з'їзду

Понеділок, 21 квітня 2008, 09:57

Не всі члени Партії регіонів залишилися задоволені результатами з'їзду партії, що відбувся в суботу, 19 квітня, пише "Комерсант-Україна".

"Так, депутат Тарас Чорновіл вийшов із Жовтневого палацу одним із останніх; він ішов, низько схиливши голову, і явно намагався уникнути зустрічі з журналістами", - відзначає газета.

На питання кореспондента про те, що там із тезою про російську мову як другу державну, і чи дійсно не пом'якшилися, а пожорсткішали відповідні формулювання, Чорновіл на ходу відповів:

"Щось ухвалили. А що – не знаю. Я не встиг навіть прочитати цю книжечку", - вказав він на папку з новими програмою і статутом партії.

На подив журналіста: "Як же так? Ви ж голосували за ці документи!" – Чорновіл, не приховуючи засмучення, сказав:

"Е-е-ех, та ну їх...", - і, махнувши рукою, пішов геть від своїх однопартійців, пише видання.

Як відомо, у суботу в Києві відбувся XI з'їзд Партії регіонів. Він проходив у закритому режимі.

За підсумками цього з'їзду Віктор Янукович був переобраний головою партії. Крім того, він тепер займе посади голови політради і голови президії політради, як це передбачено новою редакцією статуту Партії регіонів

Водночас, секретар Ради нацбезпеки й оборони Раїса Богатирьова за рішенням з'їзду увійшла до складу політради Партії регіонів, хоча деякі члени парії і називають це рішення "формальним".

Більше того, джерела "Комерсанта" в оточенні секретаря РНБО стверджують, що вона до останнього дня не виключала, що питання про її членство в партії внесуть у порядок денний "із голосу" з ініціативи когось із високопоставлених представників партії.

Між тим, на з'їзді також був затверджений проект нової програми партії, у яку ввели вимоги про надання російській мові статусу офіційної.

Як пише газета, "головний же підсумок з'їзду полягає в тому, що ПР офіційно почала підготовку до дострокових виборів – про імовірність їх проведення декілька разів сказав Віктор Янукович, зазначивши, що можливі "і парламентські, і президентські вибори".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування