Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Катеринчук пішов на мерство сам, а Литвин висунув "логічну" людину

Четвер, 3 квітня 2008, 09:01

Лідер Європейської партії Микола Катеринчук подав заяву про намір балотуватися на посаду мера Києва як самовисуванець.

"У виборчу комісію я прийшов із наміром здати заяву саме на те, щоб отримати можливість збирати підписи на мою підтримку. Я самовисуваюсь", - заявив він журналістам у середу, повідомляє Радіо "Свобода".

Катеринчук висловив сподівання, що до цих позачергових виборів у Києві буде ухвалений закон про їхнє проведення у два тури, "щоб надати меру максимальну легітимність".

На запитання журналістів, чому він самовисувається, адже демократичні сили на цих виборах нібито збираються визначити єдину кандидатуру на посаду мера столиці, він сказав: "Нами був утворений блок 9 партій у Верховній Раді. Це ніяким чином не стосується нашої участі у будь-яких інших виборах – міських рад, або міських голів".

На запитання, в якому форматі його партія піде до Київради, Катеринчук повідомив, що до 8 квітня його політична сила буде проводити консультації і, скоріш за все, буде блокуватися.

"Я думаю, ми здатні знайти розумну форму, яка б дозволила завести якомога більше демократичних і відповідальних людей саме в Київраду. Я думаю, що це буде блок", – сказав він.

* * *

Народного депутата фракції Блоку Литвина, голову Шевченківської райдержадміністрації Києва Віктора Пилипишина висунуто на посаду Київського міського голови від Народної партії.

За дане рішення проголосували майже всі учасники II етапу 13-ї Звітно-виборної конференції Київської міської організації НП, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу міської організації партії.

За інформацією прес-служби, Пилипишина підтримали близько 400 учасників конференції, 1 делегат утримався.

Лідер партії Володимир Литвин на конференції заявив про підтримку партією кандидатури Пилипишина на посаду мера Києва. Він вважає логічним висунення Пилипишина для участі у виборах мера столиці.

"...Зрозуміло, що якщо партійну організацію очолює людина... вона й має представляти інтереси партії на виборах. У даному разі маю на увазі Пилипишина. Інакше логіки абсолютно ніякої немає", - сказав він.

При цьому Литвин також зазначив, що критично оцінює діяльність фракції, і додав, що якщо вибори відбудуться, "ми зробимо певні висновки щодо тих людей, які не дотримуються партійної дисципліни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування