Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Україна відповідає усім критеріям для кандидата в НАТО

Четвер, 3 квітня 2008, 10:54

Президент Віктор Ющенко впевнений, що Україна повністю відповідає критеріям, необхідним для надання їй статусу кандидата на членство в НАТО.

Про це президент заявив в інтерв'ю румунській газеті "Евеніментул Зілей", повідомляє прес-служба глави держави.

"Політична стабільність та демократичний розвиток суспільства – це умова "a priori". Але якраз у цих питаннях Україна не просто відповідає вимогам та критеріям, а й частково, можна сказати, "випереджає графік", - зазначив Ющенко.

"Думаю, що наші партнери як в НАТО, так і в ЄС, поділяють таку точку зору", – додав президент, відповідаючи на питання щодо реформ, які передбачатиме План дій щодо членства.

Ющенко підтвердив, що проведення широкого комплексу внутрішніх реформ, як вимога ПДЧ, є вкрай необхідним для України, оскільки вони "спонукають досягати відповідності сучасним європейським стандартам у багатьох сферах життя".

Президент зазначив, що такі реформи стосуються не лише сфери національної безпеки, правоохоронної системи та війська.

"Не менш важливим є досягнення стабільних показників економічного розвитку держави. Бо саме вони гарантують адекватний внесок України у рамках її співпраці не лише з НАТО, а й у перспективі з ЄС. Тому ми твердо налаштовані на досягнення усіх передбачених у цій сфері критеріїв", – сказав президент.

Глава держави висловив переконання, що від поглиблення співробітництва, а в перспективі й приєднання України до НАТО, виграють усі сторони.

"По суті, процес входження України у структури НАТО стане процесом побудови нової безпекової формули для Європи. А для України це буде фінальне розривання всіх пут, які прив'язують нас до негативного досвіду європейського минулого", – сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування