Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО ВІДМОВИЛО УКРАЇНІ В ПДЧ, але обіцяє ще запросити

Четвер, 3 квітня 2008, 14:04

Україна не одержала запрошення до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).

Разом з тим глави держав країн-членів НАТО прийняли рішення про початок інтенсивних політичних консультацій з Україною і Грузією на високому політичному рівні для того, щоб вирішити питання, що залишилися для рішення щодо переходу до виконання ПДЧ.

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер на прес-конференції в Бухаресті у вівторок заявив, що НАТО приймає рішення: Україна і Грузія вступлять в Альянс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обидві держави доклали дуже багато зусиль для того, щоб стати членами НАТО", - заявив генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер у четвер на прес-конференції в Бухаресті.

"Ми вітаємо всі демократичні реформи і вітаємо демократичні вибори, що відбудуться в травні в Грузії. І членство в НАТО буде наступним етапом. Сьогодні ми підкреслюємо, що ми твердо підтримуємо заяви цих держав про вступ у НАТО", - відзначив він.

"Україна не одержала запрошення до Плану щодо членства в НАТО. Разом з тим глави держав прийняли рішення про початок інтенсивних політичних консультацій з Україною і Грузією на високому політичному рівні для того, щоб вирішити питання, що залишилися для рішення до переходу до виконання ПДЧ", - повідомив Генеральній секретар.

"Також прийнято рішення доручити міністрам закордонних справ зробити першу оцінку досягнутого прогресу під час зустрічі в грудні 2008 року", - сказав Схеффер.

"Ми вже йдемо на інтенсивний діалог, це дорога до членства... НАТО згідна приймати рішення про вступ України і Грузії в найближчому майбутньому", - додав генсек.

Водночас, як повідомляє Associated Press, де Хооп Схеффер зазначив, що Альянс готовий колись взяти до своїх лав Україну і Грузію. Але Франція та Німеччина заблокували прагнення США формально розпочати цей процес, кажучи, що це зашкодить відносинам з Росією, які і так є напруженими.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування