Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма знає наступного президента, але боїться називати

Четвер, 3 квітня 2008, 20:02

Екс-президент України Леонід Кучма вважає, що сьогодні на 90% можна сказати, хто буде наступним президентом України.

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, хоча прізвища і не назвав.

"Вже процентів на 90 можна сказати, хто буде Президентом. Але краще про це не говорити", - зауважив екс-президент.

Водночас він відзначив, що прем’єр Юлія Тимошенко вже почала свою передвиборчу кампанію.

У зв’язку з цим Кучма порадив президенту Ющенку довше тримати Тимошенко в кріслі прем’єра, щоб показати її в повсякденній роботі.

"На місці президента й коаліції я б дав їй попрацювати якомога довше. Хоча б тому, що вона - таке у мене враження - бажала б, щоб її якимсь чином позбавили прем’єрського тягара. Економічні перспективи країни є такими, що таке бажання стає цілком зрозумілим. Як оцінювати її дії, підказує саме той факт, що весь час ставиться та ставиться питання про її відставку", - зазначив Кучма.

"Що вона робить правильно? Це залежить від точки зору. З точки зору інтересів України - одна річ. З точки зору особистих інтересів пані Тимошенко - інша. Як і раніше, головне в її діяльності - не повсякденна робота, пов’язана з нагальними та перспективними справами держави, а популістські ходи. Мета - політична самореклама й пропаганда. Не бачу, щоб нинішній уряд працював на перспективу, як це обіцялось в програмі "Український прорив", - заявив екс-президент.

На запитання, чи боїться Кучма наступного президента, він відповів, що ні, "за державу не боязко, а обідно".

"Час гаємо. Робимо те, що роблять найбідніші країни: давайте проїмо все спільне, а потім кожен буде їсти своє. Осмисленої стратегічної політики немає. Я розпитував про цю програму "Український прорив" політиків, експертів. Вони кажуть, що ця програма – поезія. А проза - вона зовсім інша", - зазначив він.

На думку Кучми, головна проблема уряду - інфляція.

"Вона б’є по найбідніших прошарках населення, вона вбиває інвестиційну привабливість. Вважаю, що задля приборкання інфляції можна було пожертвувати півтора-двома відсотками ВВП", - сказав екс-президент.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування