Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді намічається земельна війна за Балогу і Губського?

П'ятниця, 4 квітня 2008, 11:22

У Верховній Раді можуть бути створені комісії з перевірки на причетність до земельних махінацій чиновників місцевих адміністрацій і Секретаріату президента, а також придбання "бютівцем" Богданом Губським ділянок у Київській області.

Про це пише газета "Дело".

Член регламентного комітету парламенту Валерій Камчатний повідомив виданню, що проекти створення таких депутатських комісій зараз знаходяться на доопрацюванні.

Реклама:

Джерела в парламенті підтверджують, що подібні ініціативи чітко позначили нову лінію протистояння між главою Секретаріату президента Віктором Балогою і прем'єр-міністром, відзначає автор матеріалу.

"Справа в тому, що ініціатором створення комісії з розслідування діяльності Богдана Губського стала молодий депутат Олеся Оробець. Вона приєдналася до новоствореної партії "Єдиний центр", створення якої пролобіював Балога", - йдеться в статті.

Іншу комісію запропонував сформувати соратник Богдана Губського по фракції Костянтин Бондарєв.

ВІДЕО ДНЯ

"При створенні слідчих комісій звичайно переслідуються політичні інтереси, — пояснює депутат від Партії регіонів Микола Круглов, якого також "записали" в одну з земельних комісій. — А за результатами їх діяльності ніхто навіть не звітує".

Висновки парламентських комісій не носять юридичного характеру. Це лише рекомендації для президента або уряду, які не завжди беруться до уваги.

Як вдалося з'ясувати виданню, під приціл перевірки, що запропонував провести депутат Бондарєв, потрапили чиновники Бориспільського, Обухівського, Києво-Святошинського, Вишгородського, Броварського і Васильківського районів Київської області.

Крім того, парламентарії збираються навідатися й у рідне для Балоги Закарпаття. Там перевірці підлягають дії районних чиновників Перечинського, Тячевського й Ужгородського районів. Нібито звідтіля надходить найбільша кількість скарг на незаконні операції з землею.

Депутат від "НУ — НС" Олеся Оробець зареєструвала свій проект 11 днями раніше. У документі вона запропонувала розслідувати факти "тиску на органи місцевого самоврядування щодо рішення земельних питань на користь структур, наближених до народного депутата Богдана Губського".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування