Ющенко каже, що БЮТ діє проти національних інтересів

Вівторок, 13 травня 2008, 11:27

Президент Віктор Ющенко здивований позицією БЮТ щодо блокування роботи парламенту і вважає, що такі дії направлені проти національних інтересів України.

"Мене дивує сьогодні, що сьогодні стався безпрецедентний випадок, коли коаліційна більшість, яка несе відповідальність за роботу українського парламенту, приступила до його блокування", - сказав президент під час заяви журналістам у парламенті.

"Сьогодні є можливість розглядати будь-які питання. Я звернувся до голови Верховної Ради, до лідерів фракцій, що заважає після послання президента заслухати ті закони, про які дехто говорить з фракції БЮТ?", - додав він.

За словами Ющенка, натомість "ніякої ініціативи ніхто не вносить".

"Очевидно, за тим, що відбувається сьогодні в парламенті, стоять інші цілі. Це не проблема антиінфляційних заходів...", - сказав він.

"Я не ставлю зараз за мету відкривати наміри та думки. Хотів би лише сказати, що та сила, яка не виступає за політичну стабілізації в українському парламенті, виступає проти національних інтересів", - додав президент.

Ющенко також додав, що на погоджувальній раді у понеділок всі питання порядку денного сесії вівторка були узгоджені всіма лідерами фракцій.

Як відомо, на вівторок планувалося звернення президента у Верховній Раді.

БЮТ заблокував трибуну парламенту, мотивуючи це необхідністю розгляду в першу чергу антиінфляційних законопроектів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування