БЮТ пропонує НУ-НС "обнажити" їхні конфігурації з опозицією

Четвер, 15 травня 2008, 13:34

БЮТ пропонує НУ-НС і фракціям, що не входять до коаліції, у разі намірів щодо переформатування коаліції публічно про це оголосити.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, відповідаючи на запитання журналістів по завершенні засідання Верховної Ради.

Водночас він зазначив, що БЮТ не має намірів виходити з коаліції.

"Ми не ставимо питання про вихід з коаліції. Ми дуже підозрюємо, що можливо там уже щось інше є. І якщо інше є, то ми не маємо нічого проти. Далі перебувати у владі де-юре, а де-факто в опозиції, - це вже не смішно", - сказав Кириленко.

"Якщо існують інші конфігурації в залі, хай їх обнажають", - додав він.

Кириленко нагадав, що Партія регіонів виступає проти приватизації держпідприємств, незважаючи на те, що за уряду Віктора Януковича було дано доручення "терміново продати ОПЗ, а сьогодні намагаються дорікнути БЮТ щодо приватизації заводу з метою передати його в БЮТівські структури".

"Там немає жодної БЮТівської структури. Але 9 мільярдів доходів до бюджету заморожені", - сказав він.

Крім того, Кириленко обурився тим, що уряд на сьогодні не має повноважень щодо здійснення виконавчої влади, зокрема йому не підпорядковані голови облдержадміністрацій.

"Згадайте, декілька років тому на 15 копійок хліб подорожчав – наступного дня 5 керівників за подання уряду Януковича пішли у відставку і дуже швидко всі понаводили порядок. Зараз губернаторів чіпати заборонено, і у нас є тільки 7-й поверх (приміщення Кабінету міністрів)", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування