Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада пропонує годувати українців рибою без відповідних сертифікатів

Вівторок, 20 травня 2008, 11:30

Верховна Рада прийняла за основу проект закону про внесення змін до закону про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них, запропонований Кабінетом міністрів з метою адаптації українського законодавства до норм СОТ.

За підтримку даного законопроекту, ініціатором якого є прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, проголосували 226 народних депутатів.

Метою прийняття законопроекту є гармонізація національного законодавства до вимог законодавства ЄС і положень угоди СОТ щодо сприяння розвитку вільної торгівлі та застосування санітарних і фітосанітарних заходів.

Зокрема, проектом закону передбачається вилучити з 8 статті чинного закону слова "сертифіката відповідності чи свідоцтва про визнання в Україні іноземного сертифіката (для імпортованої продукції)".

Також пропонується вилучити із 10 статті слова "сертифікат відповідності чи свідоцтво про визнання іноземного сертифіката" у відповідності до законодавства ЄС і положень угоди СОТ щодо підтвердження належної якості і безпеки продуктів лову та харчової продукції з них.

"У разі прийняття проекту закону сертифікат відповідності чи свідоцтво про визнання в Україні іноземного сертифіката (для імпортованої продукції) вимагатись не буде", - зазначається в пояснювальній записці до проекту закону.

Після голосування один із членів фракції комуністів висловив обурення діями голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, який поставив законопроект на голосування після того, як на рейтинговому сигнальному голосуванні проект не отримав підтримки залу.

"Ви, пане Арсенію Петровичу, або дорослішайте на тому місці, або звільняйте його", - сказав депутат.

"Хіба що для вас", - відповів спікер, порадивши читати тимчасовий регламент Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування