Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова з’ясує, чи законна угода з Vanco

Середа, 21 травня 2008, 10:25

РНБО утворила Міжвідомчу робочу групу з вивчення питань додержання законодавства при укладенні та виконанні угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між Україною та компанією Vanco.

Про це йдеться в рішенні Ради нацбезпеки й оборони від 16 травня 2008 року "Про заходи щодо забезпечення розвитку України як морської держави", яке президент увів у дію своїм указом від 20 травня.

Зокрема, в рішенні зазначається: відповідно до статті 14 закону про РНБО утворити Міжвідомчу робочу групу з вивчення питань додержання законодавства при укладенні та виконанні угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між державою Україна та компанією Vanсo International Ltd.

Групу утворено у такому складі: Раїса Богатирьова - секретар РНБО, керівник Міжвідомчої робочої групи; Борис Соболєв - заступник секретаря РНБО, заступник керівника Міжвідомчої робочої групи; Юрій Єхануров - міністр оборони; Олександр Копиленко - директор Інституту законодавства Верховної Ради (за згодою).

Крім того, у групу увійшли: Микола Маломуж - голова Служби зовнішньої розвідки; Олександр Медведько - генеральний прокурор (за згодою); Валентин Наливайченко - перший заступник голови Служби безпеки - керівник Антитерористичного центру при СБУ; Володимир Огризко - міністр закордонних справ; Микола Оніщук - міністр юстиції; Георгій Філіпчук - міністр охорони навколишнього природного середовища.

Міжвідомчій робочій групі РНБО доручила вивчити у двотижневий строк рішення та інші документи щодо підготовки та проведення відкритого конкурсу на право укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, підготовки та укладення угоди про розподіл вуглеводнів щодо їх відповідності законодавству України, а також стан виконання учасниками зобов`язань за угодою та підготувати відповідні висновки для розгляду РНБО.

Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади доручено надавати міжвідомчій робочій групі інформацію, документи та матеріали, необхідні для її роботи.

Крім того, за рішенням РНБО, генпрокурор має невідкладно провести перевірку додержання законів при виконанні угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, між Україною та Vanсo International Ltd. і при прийнятті рішення про анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 5 грудня 2007 року № 3183 компанії Vanco Prickerchenska Ltd. та за результатами перевірки вжити в разі необхідності відповідних заходів реагування.

Як відомо, 20 травня Генпрокуратура винесла протест до Мінприроди щодо наказу про анулювання спеціального дозволу на користування надрами континентального шельфу Чорного моря компанії Vanco Prickerchenska Ltd.

УНІАН,

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування