Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На саміті в Ющенка народився новий простір

П'ятниця, 23 травня 2008, 15:12

Президенти шести країн заявили про створення єдиного транзитного простору.

Про це на прес-конференції за підсумками роботи Енергетичного саміту повідомив президент Віктор Ющенко, передає УНІАН.

Він підкреслив, що поки що не можна говорити, що не існує проблем у вирішенні цього питання.

"Безумовно, ми повинні провести ще багато аналогічних дискусій, але сьогодні ми ухвалюємо декларацію, яку підписали всі шість президентів", - сказав він. За словами президента, це є колосальним успіхом Київського саміту.

Ющенко також зазначив, що президенти обговорили питання створення єдиної енергетичної політики в Європі, ефективного безпекового транзитного простору.

Він констатував, що президенти залишились задоволеними техніко-економічним обґрунтуванням нафтопроводу "Одеса-Броди". Це дало підстави говорити, наголосив він, що цей проект починає працювати в аверсному режимі.

При цьому Ющенко розповів про переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим щодо поставок технологічної нафти в цей нафтопровід, а також нагадав про домовленість щодо комплексного підходу в реалізації цього проекту, зокрема, розповів про домовленість щодо побудови нового нафтопереробного заводу.

Президент підкреслив, що саміт можна назвати успішним і подякував за високий представницький рівень.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба президента, учасники саміту за підсумками своєї роботи підписали Київську декларацію щодо принципів глобальної енергетичної безпеки; спільну заяву щодо Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору; спільну заяву президентів Азербайджанської Республіки, Грузії, Литовської Республіки, Республіки Польща та України щодо проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування