Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У київських виборах знову всіх переграв Литвин?

Четвер, 29 травня 2008, 21:07

Українські політологи вважають, що після позачергових київських виборів у цілому по Україні виріс вплив Блоку Литвина (72%), президента Віктора Ющенка (52%), РНБО (40%), а також Верховної Ради і Партії регіонів (по 20%).

Такі результати були отримані в ході експертного опитування, проведеного Центром соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" серед 25 провідних українських політологів і оприлюднені на прес-конференції в четвер у Києві.

Зменшився, на думку опитаних експертів, вплив блоку НУ-НС (84%), БЮТ (72%), уряду (68%), і Партії регіонів (52%).

Оцінюючи групи впливу у Верховній Раді 6-го скликання, 76% експертів відзначили, що в парламенті не існує ні формальної, ні тіньової коаліції, замість цього виникають ситуативні коаліції з приводу тих чи інших питань.

56% опитаних вважають, що в парламенті найбільш впливовою є "тіньова коаліція" у складі "крила Ріната Ахметова" (Партія регіонів), частини блоку НУ-НС (партія "Єдиний центр") і Блоку Литвина.

46% опитаних вважають, що, незважаючи на труднощі, у парламенті продовжує діяти демократична коаліція (НУ-НС і БЮТ). Водночас 52% вважають, що така коаліція не діє.

На думку 60% опитаних експертів, під час голосування за мера Києва 25 травня, Ющенко віддав свій голос за чинного мера Леоніда Черновецького, 12% вважають, що він проголосував за Віталія Кличка, 8% - за іншу кандидатуру. 20% вагалися з відповіддю.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...