Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко виграв суд у Кличка

П'ятниця, 30 травня 2008, 09:59

Окружний адміністративний суд Київ визнав належними заходи Міністерства внутрішніх справ із запобігання порушенням виборчого законодавства в день виборів мера Києва і Київської міської ради.

Таке рішення суд ухвалив 29 травня, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Відповідачі (МВС) діяли на підставі й у рамках, що передані їм Конституцією і законами України, і вжили необхідних заходів для забезпечення охорони громадського правопорядку й запобігання порушень виборчого законодавства під час виборів, у тому числі й у день голосування", - зазначив головуючий суддя Володимир Кочан.

При цьому суд вважає безпідставним обвинувачення, висунуте позивачем кандидатом у мери Києва Володимиром Кличком убік МВС про нереагування на порушення виборчого законодавства безпосередньо на території виборчих дільниць у день виборів (фотографування бюлетенів, їх винесення за територію виборчої дільниці, голосування за інших громадян).

Відповідно до рішення суду забезпечення порядку на виборчих дільницях у день виборів забезпечують члени виборчих дільниць, а співробітники міліції можуть зайти на територію виборчої дільниці тільки за їх запрошенням.

Водночас суд відзначив, що співробітники МВС у день виборів зафіксували 142 правопорушення.

27 травня Кличко звернувся в окружний адміністративний суд із вимогою установити факт бездіяльності МВС із запобігання підкупу виборців у день виборів мера Києва 25 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування