Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького просять сказати все про м'ясо. Йому кажуть: не впорався

Середа, 7 травня 2008, 20:57

Київська міськдержадміністрація просить Держкомітет з матеріального резерву повідомити їй про якість і кількість м'яса, виділеного Держрезервом для реалізації в мережі комунальних магазинів Києва.

Про це йдеться в листі заступника голови міськадміністрації Ірени Кільчицької голові Держрезерву Михайлу Поживанову, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Прошу повідомити Київську міську державну адміністрацію про терміни постачання м'яса, його кількість, відповідність санітарно-ветеринарним вимогам, для того щоб надати цьому заходу інформаційну підтримку", - сказано в листі.

Зі свого боку адміністрація гарантує реалізацію цього м'яса в торговельній мережі 100 комунальних магазинів за ціною Держрезерву.

За даними адміністрації, починаючи з 24 квітня, на ринках Києва реалізовано 19,625 тонн м'яса з Держрезерву. Однак адміністрація відзначає скарги покупців на це м'ясо, зокрема, на його нетоварний вигляд і погані смакові якості. Саме це і стало приводом для листа.

Раніше мер Києва Леонід Черновецький звинуватив Держрезерв і Кабінет міністрів у інтервенції на споживчий ринок Києва м'яса з простроченим терміном придатності.

У свою чергу, Держкомрезерв заявляє, що постачає в Київ лише свіжу свинину, а звинувачення київської влади на чолі з мером у його низькій якості не відповідають дійсності.

"М'ясо, що надходить на ринки Києва - свіже та якісне, має сертифікати, ветеринарні посвідчення й інші необхідні документи, закуповується на тваринницьких підприємствах України", - говориться в заяві комітету в середу.

У Держкомрезерві "Інтерфакс-Україна" уточнили, що свинина закуповується на місцевих тваринницьких підприємствах і постачається на ринки Києва за ціною від 18 грн до 40 грн за кг залежно від сортності.

У комітеті відзначили, що готові щодня постачати близько 20 тонн м'яса, однак через відсутність належної підтримки з боку місцевої влади обсяги постачань істотно менші, зокрема, в останні два дні вони склали 5,5 тонн і 6,9 тонн.

У даному випадку, повідомили в Держкомрезерві, не йдеться про постачання закуповуваного в Польщі за іншою схемою імпортного м'яса, що спрямовується винятково на переробку.

У комітеті пояснили виконання ним невластивої функції з забезпечення Києва тваринницькою продукцією тим, що київська влада не змогла самостійно впоратися з цією проблемою, і уряд вирішив виправити ситуацію.

Водночас, силами Держрезерву не можливо охопити всю Україну, тому така схема застосовується тільки для Києва, тоді як вирішувати її в інших регіонах повинна місцева влада, додали в Держкомрезерві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування