Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка турбує, чому Тимошенко не витрачає гроші

Вівторок, 10 червня 2008, 18:00

Президент Віктор Ющенко висловлює занепокоєння тим, що Кабінет міністрів не розпочав виконання 203 бюджетних програм.

Про це йдеться у листі президента на ім'я прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

"Зараз у бюджетній сфері окреслилась низка проблем, що потребує нагального вирішення на державному рівні", - зауважив Ющенко.

"Мене турбує, що за умов виконання і навіть перевиконання плану надходжень за загальним фондом державного бюджету за січень-квітень поточного року план за видатками не виконано", - додав він.

За словами президента, за 4 місяці не розпочато виконання 203 бюджетних програм, або 24% від їх загальної кількості.

Більшість із них - це програми соціально-культурного спрямування, сфери соціального захисту, розвитку агропромислового комплексу та житлово-комунального господарства, а також розвитку регіонів - додав він.

Президент вважає такий стан фінансування важливих для країни програм неприйнятним:

"Якщо справа у розподілі бюджетних асигнувань протягом року, прошу вжити відповідних заходів для корегування помісячного розпису держбюджету з метою більш пропорційного розподілу видатків протягом року, особливо за програмами і заходами, що мають загальнодержавне значення".

Президент вважає, що вже на часі зміна тієї практики, коли більш ніж третина загального обсягу видатків за окремими програмами, що мають загальнодержавне значення, здійснюється у IV кварталі поточного року, і, як наслідок, маємо неефективне виконання державою своїх функцій.

Глава держави просить прем'єра взяти під особистий контроль питання своєчасного та в повному обсязі виконання видаткової частини держбюджету зі здійсненням відповідного корегування бюджетного розпису за видатками.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування