Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна продає більше зброї, ніж їй приписує світ

Середа, 11 червня 2008, 08:57

Незважаючи на те, що Україна не увійшла до рейтингу найбільших продавців зброї за 2007 рік, усі підприємства української оборонної промисловості стабільно завантажені контрактами.

Про це повідомив в інтерв’ю "Німецькій хвилі" директор Центру досліджень армії, конверсії та ринку озброєння Валентин Бадрак.

За підсумками 2007 року, Україна не увійшла до числа головних світових експортерів зброї в рейтингу Стокгольмського інституту досліджень миру, хоча у попередні роки, завдяки окремим великим контрактам, часом їй доводилося бути серед лідерів.

Бадрак пояснив низький рейтинг України у довіднику СІПРІ зривом кількох перспективних військових експортних угод.

Натомість, як сказав експерт, тільки ремонти та модернізація гелікоптерів, авіаційних комплексів і бронетехніки пострадянських зразків, а також інші спеціалізовані послуги українських оборонних підприємств, гарантують їм до 20% виробничого завантаження.

Близько половини усієї продукції український ВПК виробляє на замовлення Росії, зазначив Бадрак.

Він нагадав, що західні експерти не враховують у своїх рейтингах і контракти на системи подвійного призначення.

До них, крім авіатехніки, експерт відніс ще й виведення на орбіту супутників оборонного призначення в інтересах інших країн, а також комерційні запуски космічних апаратів українськими ракетоносіями "Дніпро", які раніше називалися стратегічними ракетами СС-18.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування