Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький вже знайшов заміну Кільчицькій

П'ятниця, 20 червня 2008, 09:51

Колишній перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда заявляє, що мер Києва Леонід Черновецький запропонував йому обійняти посаду заступника голови КМДА замість Ірени Кільчицької.

Про це Орда повідомив газеті "Комерсант-Україна" у четвер, зазначивши, що схиляється до того, щоб прийняти дану пропозицію.

На запитання, "вирішенню яких проблем на новій посаді він має намір приділити особливу увагу", він відповів, що сконцентрується на створенні "державних міні-діагностичних медичних центрів у районах і підвищенні якості обслуговування в поліклініках".

Орда не засмучений тим, що переходить з державного на міський рівень управління: "Первинною медичною допомогою я займаюся більше 30 років. Реакція на дії міністерства завжди відстрочена, а в Києві в мене є можливість побачити результати своєї праці", - сказав він виданню.

Реклама:

Як відомо, у середу ввечері з'явилася інформація про звільнення Кільчицької з посади заступника голови КМДА, де вона курувала головне управління охорони здоров'я і медичного забезпечення, головне управління з питань торгівлі і побуту, головне управління соціального захисту населення, управління зі справ жінок, інвалідів, ветеранів війни і праці і головне управління ритуальних послуг.

За офіційною інформацією, вона звільняється за власним бажанням. Зв'язатися з Кільчицькою газеті не вдалося. У приймальні заступника голови КМДА журналіста направили за коментарями у прес-службу мерії. Але там не підтвердили факт звільнення Кільчицької, сказавши, що "офіційно вона знаходиться на лікарняному".

Директор Київського зоопарку Світлана Берзіна, яку з Кільчицькою пов'язували дружні відносини, сказала газеті, що звільнення заступника глави КМДА стало для неї повною несподіванкою. Берзіна припускає, що на звільнення Кільчицька зважилася тому, що "до пологів залишилося два місяці і вона хоче поберегти здоров'я".

ВІДЕО ДНЯ

Депутат Київради від блоку Кличка Дмитро Андрієвский вважає, що "Черновецький пожертвував своїм найвірнішим бійцем Іреною Кільчицькою, щоб розплатитися з Партією регіонів за правильне голосування по голові Київради".

У свою чергу, голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва факт такого торгу заперечує. "Уже усім відомо, що Ірена Кільчицька звільняється за сімейними обставинами", - сказала вона "Комерсанту".

Мер Києва Черновецький у четвер заявив, що йому буде "дуже складно замінити" Кільчицьку. За його словами, вона написала заяву про звільнення за власним бажанням, тому що "працювати в умовах, коли на тебе постійно нападають, а я знаю точно, що їй погрожували бандити з МВС, маючи трьох дітей – другого вона народжує зараз і одного усиновила, – це не кожен витримає".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування