Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук хоче президента не такого, як Кучма

Субота, 21 червня 2008, 10:51

Бізнесмен Віктор Пінчук вважає, що Україні необхідний лідер, який зважився б провести реформи і піти після першого строку.

В інтерв’ю "Дзеркалу тижня" він зазначив, що бажання залишитися на другий строк примушує керівників країни більше думати про власний рейтинг, ніж про реальні реформи.

"Нам потрібні реформи і лідер, здатний сказати людям правду. Не лише про стан справ, він має запропонувати: "Оберіть мене лише на один строк. Я обіцяю, що на другий не піду, а за перший проведу реформи", — заявив Пінчук.

Причину багатьох політичних і економічних проблем, а також надто повільного реформування різних сфер суспільного життя бізнесмен бачить в надмірній турботі керівника країни про власний рейтинг.

"У перший строк лідер думає не про реформи, а про рейтинг. Але за цей час, звикнувши до солодкого життя, він не зможе бути ефективним і під час другого строку. Рейтинг і реформи — взаємовиключні речі. Сама система змушує політиків думати лише про рейтинг, про маленькі цілі, про владу", - підкреслив Пінчук.

Як відомо, Пінчук є зятем екс-президента Леоніда Кучми, який був на цій посаді два терміни поспіль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування