Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко взявся захищати коаліцію від Ющенка

Субота, 21 червня 2008, 13:07

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє, що президент Віктор Ющенко вступив у змову з олігархами для переформатування коаліції.

Про це Симоненко сказав у ході 42-го з'їзду Компартії України, що проходить у суботу в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент у змові з представниками потужного бізнесу організували параліч Верховної Ради з метою її переформатування і заміни коаліції політичних сил на коаліцію олігархів", - відзначив лідер КПУ.

Крім того, за його словами, судова гілка влади, правоохоронні органи і прокуратура перетворилися на структури "захисту інтересів буржуазії".

Він також відзначив, що Конституційний суд в Україні перейшов "під тотальний контроль президентської верхівки і разом з Генеральною прокуратурою, силовими структурами використовується як інструмент придушення прав і свобод простих громадян".

Лідер комуністів закликав однопартійців оволодіти "сучасними методами політичної боротьби", в іншому випадку партія може бути "виштовхнута на політичне узбіччя".

Крім того, за словами Симоненка, лівим силам необхідно прискорити роботу з формування лівого фронту за участю громадських і політичних організацій.

Разом з тим, як повідомляє прес-служба КПУ, Симоненко на прес-конференції в перерві з'їзду заявив, що "у нинішньому парламенті немає варіантів створення коаліції за участю комуністів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування