Ющенко запевнив, що Україна проводить відповідну НАТО політику

Вівторок, 24 червня 2008, 10:18

Україна проводить політику, яка відповідає пріоритетам, цілям і засадам політики НАТО.

Про це заявив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю португальській газеті "Publico", говорячи про незмінність євроатлантичного курсу України.

"Ми проводимо політику, яка відповідає пріоритетам, цілям і засадам політики Північноатлантичного Альянсу", - цитує Ющенка прес-служба президента.

Ющенко вкотре висловив упевненість у тому, що членство України в НАТО найбільше відповідає національним інтересам нашої держави і в жодному разі не є "політикою проти когось".

Загалом протягом інтерв’ю ішлось про євроатлантичну та європейську інтеграцію України, зокрема, перспективи приєднання до ПДЧ в НАТО у грудні цього року та очікування від вересневого саміту Україна - ЄС, українсько-російські відносини.

Крім того, перебуваючи з дводенним візитом у Португалії, Ющенко в понеділок дав інтерв'ю португальському телеканалу "SIC Noticias".

Головними темами розмови були основні цілі його візиту до Португалії, перспективи розвитку українсько-португальських відносин, європейська та євроатлантична інтеграція України, енергетична політика України, взаємини нашої держави з Росією.

Говорячи про свій візит до Португальської Республіки, Ющенко нагадав, що у вівторок буде підписано низку важливих двосторонніх документів, серед яких - Дорожня карта українсько-португальських відносин на 2008-2010 роки, яка "визначить ключові завдання у економічній, торговельній, гуманітарній та соціальній" галузях співпраці.

"Нам бракувало такого конкретного документу, і завтра він буде підписаний", - підкреслив український президент.

"Ми зацікавлені у співпраці з Португалією у сферах транспорту, енергетики, будівництва", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування