Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін не дозволить собі дружити з Тимошенко?

П'ятниця, 27 червня 2008, 15:43

Глава уряду Російської Федерації Володимир Путін не дозволить прем’єр-міністрові України Юлії Тимошенко за результатами свого візиту до Москви використати його високий рейтинг у своїх інтересах.

Про це зауважив директор соціологічної служби "Український барометр" політолог Віктор Небоженко сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Говорячи про політичне підгрунтя завтрашнього візиту глави українського уряду до Російської Федерації, політолог висловив думку, що "мета Тимошенко – це створення прагматичного союзу з Путіним".

"Але він є не тією людиною, що дозволить собі дружбу з Тимошенко. В Росії він усе. Його рейтинг, як в Росії, так і в Україні неймовірно високий. Тому Путін просто так не дозволить користуватися своїм рейтингом", - підсумував Небоженко.

З іншого боку, на думку експерта, керівникові російського уряду також необхідні інструменти впливу на Україну, і можливості українського прем’єра тут можуть стати в нагоді.

Разом з тим Небоженко зазначив, що для Тимошенко дуже важливо довести Путіну, що вона є впливовим, перспективним гравцем на українській політичній сцені, особливо в контексті майбутніх президентських виборів, а також скористатися впливом Кремля на Партію регіонів з огляду стримування спроб висловити недовіру українському уряду.

28 червня в Москві відбудеться зустріч співголів Комітету з питань економічного співробітництва Російсько-української міждержавної комісії – глави уряду Росії Володимира Путіна і прем`єр-міністра України Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування