Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛУЖКОВ ЗАКЛИКАЄ РОСІЮ ОСТАТОЧНО РОЗПРОЩАТИСЯ З УКРАЇНОЮ

Четвер, 5 червня 2008, 11:37

Мер Москви Юрій Лужков виступає за вихід Росії з договору про дружбу з Україною незалежно від того, чи буде Україна вступати в НАТО.

Так Лужков прокоментував "Российской газете" звернення Держдуми РФ до президента і прем'єра з пропозицією вийти з договору про дружбу з Україною.

"Мій коментар дуже простий. Це половинчате рішення. Нам потрібно виходити з договору про дружбу нерушимої в будь-якому випадку, буде Україна вступати в НАТО чи не буде", - сказав мер Москви.

"Я про це прямо заявив під час нещодавньої поїздки в Севастополь. Українці звинуватили мене в бажанні пропіарити себе таким способом. Але який же це піар, якщо про те ж саме я говорив у Раді Федерації ще в 1998 році, коли тільки обговорювався проект цього договору?", - обурився Лужков.

"І тоді я категорично заперечував проти його укладання, тому що вже йшло переслідування російської мови в Україні, і вже тоді вона рвалася в НАТО. А зараз можна лише констатувати, що біжить туди. Але я кажу про керівництво України, а не про український народ", - додав він.

На думку Лужкова, "рішення про вихід з договору нам треба прийняти до жовтня поточного року або хоча б призупинити його, щоб укласти новий договір і зайнятися питанням повернення Росії Криму і Севастополя".

"Де ж нам без них розміщувати той же Чорноморський флот, що зараз став у чотири рази слабкіше за турецький? Україна ж ще нещодавно брала гроші за прохід наших суден з Азовського моря в Чорне море", - запитав мер Москви.

На зауваження, що і зараз бере плату, Лужков заявив: "Але це ж просто обурливо чинити так з Росією, що полила протягом історії своєю кров'ю всю кримську землю. При такому підході, що буде з півднем Росії? Я навіть боюся про це подумати".

На питання, чи існують реальні механізми для повернення Криму і Севастополя, Лужков сказав: "Для цього потрібно зупинити договір і перевести цю територіальну суперечку в міжнародні правові організації. Вирішувати його спокійно, без будь-яких силових прийомів, за столом переговорів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування