Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров зізнався, що Київ активно озброює Грузію

Четвер, 5 червня 2008, 11:57

Київ активно поставляє Тбілісі військову техніку й озброєння, заявляє міністр оборони Юрій Єхануров.

"Цього року дуже інтенсивно йдуть постачання продукції, у якій зацікавлена Грузія", - сказав він на прес-конференції в Тбілісі.

"Ми їм дякуємо за те, що вони купують не тільки те, що було раніше зі складів і арсеналів Міністерства оборони, але і з підприємств", - додав міністр.

За словами Єханурова, по деяких напрямках Грузія значно випереджає Україну в плані закупівлі військової техніки й озброєнь для армії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я прямо скажу: по деяких виробах вони мають по одному типу у вісім разів більше, ніж ми маємо українських виробів, по іншому виду - у десять разів", - сказав міністр.

Єхануров також додав, що за роки незалежності Міністерство оборони України купило 58 КрАЗов, а Грузія - 400, у тому числі в 2008 році - 150 КрАЗов. "Відношення до армії - це відношення до безпеки", - наголосив міністр.

Також Єхануров повідомив, що Україна і Грузія домовилися про створення спільного миротворчого підрозділу, до якого можуть приєднатися країни ГУАМ.

"Ми починаємо зараз разом із Грузією практичні консультації про те, якою повинна бути конфігурація цього підрозділу, форма виконання конкретних завдань", - сказав він.

Крім того, Єхануров заявив, що збройні сили України і Грузії готові до вступу в НАТО, зокрема, до приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі.

"І Україна, і Грузія готуються до вступу в НАТО... Що стосується збройних сил наших країн, то вони є локомотивом цього руху", - сказав міністр.

За словами Єханурова, на шляху до євроатлантичної інтеграції найменше виникає питань і претензій до військових, а більше всього: в Україні - по лінії громадської підтримки, а в Грузії - у зв'язку з проблемами територіальної цілісності.

"Думаю, що військовослужбовці Грузії й України більше за всіх готові до прийняття ПДЧ, а сам вступ ще попереду", - зазначив міністр оборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування