Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони пояснили свої підходи по Семенюк. Кожем’якін вважає, що за всім стоїть ЄЦ

П'ятниця, 6 червня 2008, 09:17

Партія регіонів наполягає на тому, щоб у Верховній Раді спочатку було заслухано звіт голови Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко, а вже потім – розглянуто постанову про її звільнення.

Якщо ж ні, каже "регіонал" Юрій Мірошниченко, Партія регіонів продовжуватиме блокувати парламентську трибуну, як це було у четвер, повідомляє Радіо "Свобода".

"Звіт, далі затвердження програми, а вже після затвердження програми голосування. Але, враховуючи, що було рішення Верховної Ради голосувати кадрові питання шляхом підняття рук, то, власне, має бути застосування цієї процедури. Ось такі наші підходи до цього, і якщо ми не будемо почуті, то вимушені будемо блокувати і далі", - заявив він.

Представники ж Блоку Юлії Тимошенко вважають, що нинішня ситуація навмисно спровокована представниками "Єдиного Центру" та Партії регіонів, зазначає радіо.

"За цим стоять уже консолідовані дії "Єдиного центру", який, до речі, забрав картки перед тим, як планувалося голосування, і Партії регіонів. Це намагання створити цю "ширку", - заявив в інтерв’ю Радіо "Свобода" претендент на посаду голови ФДМ Андрій Кожем’якiн (БЮТ).

"Тож коли Регіони чи секретаріат президента дізналися, що (депутат БЮТ Андрій) Портнов зняв свою кандидатуру і висунута нова, вони вже бажають повернути Портнова. Бояться за своє майно, яке вони приватизували незаконно", - додав він.

Представники фракції БЮТ наполягають, що спочатку парламент має звільнити Семенюк із посаду голови ФДМ, а вже потім заслуховувати її звіт, зазначає також радіо.

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано подання за підписами лідерів коаліційних фракцій НУ-НС та БЮТ на звільнення Семенюк із посади голови Фонду держмайна.

Згідно з коаліційною угодою кандидатуру на посаду голови ФДМ має пропонувати БЮТ. У четвер, 5 червня, БЮТ погодився з вимогою "Нашої України – Народної самооборони" і змінив кандидатуру претендента на голову Фонду державного майна.

Замість Портнова, який офіційно попросив прем’єр-міністра та голову Верховної Ради не розглядати його кандидатуру на посаду голови ФДМ, тим самим відмовившись від неї, на цю посаду претендує тепер Кожем’якiн.

"НУ-НС" уже заявив про готовність підтримати кандидатуру Комем’якіна на посаду керівника Фонду. Однак процедура вимагає попередньо звільнити з цієї посади Семенюк. У ФДМ наполягають, що перед цим необхідно заслухати звіт голови Фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування