Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв просить російських політиків не давати козирів не тим, кому треба

Понеділок, 9 червня 2008, 10:17

Один з лідерів Партії регіонів Андрій Клюєв стверджує, що ще залишається можливість пом'якшити перехід до ринкових цін на газ, розділивши цей процес на кілька етапів.

Так він прокоментував заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова про підвищення ціни на газ у 2009 році майже в два рази, повідомляє прес-служба депутата.

Клюєв зазначив, що таке підвищення дасть черговий поштовх інфляції – усі ціни автоматично підуть вгору. За його словами, у кінцевому рахунку, це може призвести до підриву економічного росту.

"У черговий раз хочу нагадати про житлово-комунальний комплекс – найдужчий удар ціна на газ нанесе саме по ньому", - заявив депутат.

На думку Клюєва, задача керівництва двох держав відійти від політичних емоцій і повернутися до конструктивного діалогу, сконцентрувавшись на економічних питаннях.

У першу чергу, в інтересах обох країн якомога швидше підписати довгостроковий договір про умови постачань газу в Україну, бажано до 2030 року, заявив екс-віце-прем'єр.

За його словами, цю проблему необхідно обговорювати в комплексі з темою збільшення стабільного транзиту енергоносіїв у Європу через українську територію.

Клюєв упевнений, що обом сторонам було б вигідно повернутися до теми консорціуму для модернізації газотранспортної системи України. Він висловив надію на те, що українська влада стане більш мудрою, і "перестане поспішати в НАТО".

Водночас Клюєв розкритикував емоційні заяви деяких російських політиків, що стосуються приналежності Криму або перебування російського флоту в Севастополі.

На його думку, "деякі антиукраїнські заяви російських політиків, можливо, викликані тактичними інтересами Росії, стратегічно дуже шкідливі для інтересів обох держав", тому що налаштовують народи один проти одного, дають козирі антиросійським силам в Україні.

"Не можна допускати нашого подальшого віддалення. Якщо дивитися сугубо з прагматичної точки зору, - це страх як невигідно", - наголосив депутат.

На його думку, якщо сьогоднішній українській владі вдасться відкласти поетапне підвищення цін на газ до європейського рівня ще на 3-4 роки – це буде неоціненний внесок у розвиток економіки України.

Це сьогодні головна задача влади, наголосив Клюєв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування