Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кріль каже, що "аматори" псують конституційний процес

Середа, 2 липня 2008, 16:20

Депутат від "НУ-НС", голова "Єдиного Центру" Ігор Кріль вважає, що усі нинішні "аматорсько-партійні" варіанти Конституції, які представляють майже всі політичні сили, тільки заважають нормальному конституційному процесу.

"Довіру суспільства викличе лише той варіант змін до Основного Закону, над яким працюватиме максимально широке коло експертів з конституційної реформи", - заявив він, повідомляє сайт "Гарт".

"Тож наразі є лише один справжній варіант змін до Конституції – варіант Національної конституційної ради", - підсумував Кріль.

За його словами, "коли змінами до Конституції опікуються політики, вони найчастіше керуються виключно ситуативними вузькопартійними інтересами".

"Сьогодні, до прикладу, комусь вигідна парламентська республіка, завтра їм буде потрібна президентська, а післязавтра – ще якась. І так по колу. Тому потрібно, щоб Конституцією, яка має бути гарантом дотримання прав і свобод усіх громадян, займалися незалежні спеціалісти", - переконаний депутат.

Кріль також зауважив, що внесення до Конституції положення про двопалатний парламент – "досить цікава ініціатива у контексті запровадження в Україні європейських стандартів".

До того ж, вважає лідер Єдиного Центру, "існування у парламенті Верхньої палати, яка представлятиме інтереси регіонів, убезпечить країну від монополізації законодавчої гілки влади партійними власниками".

"Двопалатний парламент – це розширення повноважень регіонів без небезпечних федералістичних віянь, наближення законодавців до народу, децентралізація влади", - зазначив Кріль.

Як відомо, зараз різні політичні сили - зокрема, Партія регіонів та БЮТ - пропонують свої зміни до Конституції України. У вівторок, 1 червня, Партія регіонів оприлюднила свій проект змін до Конституції.

Раніше, для розробки й підготовки проекту нової редакції Основного закону із залученням усіх політичних сил, президент Віктор Ющенко указом від 27 грудня 2007 року створив Національну конституційну раду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...