Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кернес вирішив, що Луценко його недолюблює

Середа, 2 липня 2008, 19:27

Секретар Харківської міськради, тимчасовий виконувач обов'язків міського голови Геннадій Кернес вважає незаконним і неконституційним виклик його до Головного слідчого управління МВС України.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт Харківської міськради.

Також Кернес звинуватив мiнiстра внутрiшнiх справ Юрія Луценка у поширенні недостовірної iнформацiї про його причетність до протиправних дій.

"При цьому Луценко використовує недостовiрну iнформацiю осіб, зацікавлених в дискредитації мене як посадової особи представницького органу територіальної громади", - зауважив секретар міськради.

"Протягом останніх рокiв Луценко публічно висловлює відносно мене вирази, якi за своїм змiстом доводять не тiльки його особисту неприязнiсть до мне, але й намагання позбавитися особи, яка його критикує за неспроможнiсть навести порядок в органах внутрiшнiх справ, i насамперед, у лавах Харкiвської міліції", – додав Кернес.

"Такi дiї я розцінюю не iнакше як використання мiнiстром внутрiшнiх справ Луценком своїх службових повноважень для розправи зі мною", – заявив секретар міськради.

"У справi, по якiй мене викликають до Києва, я вже давав слідчому детальнi свідчення про вiдомi менi обставини. В подальшому я готовий дати свідчення слiдчому для встановлення об'єктивної істини і вiдповiсти на всi без винятку запитання, якi виникнуть у слідства", – додав Кернес.

Він також зазначив, що перепони для проведення його допиту "з питань, якi з'ясовуються досудовим слідством" у Харкові відсутні.

Крім того, Кернес закликав слiдчого Головного слiдчого управлiння України при провадженні досудового слiдства у кримiнальнiй справі, де він фігурує, "дотримуватися вимог кримінально-процесуального законодавства".

Як відомо, 1 липня група працівників харківської міліції впродовж кількох годин перебувала в приміщенні Харківської міськради біля кабінету Кернеса, щоб вручити йому повістку до слідчого.

Сам Кернес, який зараз виконує обов'язки міського голови Харкова, а також керівник юридичного департаменту міськради заявили про незаконність дій міліції.

Водночас Міністерство внутрішніх справ заявляє, що міліція може застосувати примусовий привід щодо Кернеса у разі його ухиляння від явки до слідчого для надання свідчень у кримінальній справі про наркоторгівлю в Харківській області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...