Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин підозрює, що проекти Тимошенко і Януковича з одного комп'ютера

Неділя, 20 липня 2008, 11:24

Лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин вважає, що проект змін до Конституції від БЮТ "дивовижно схожий" на проект, запропонований Партією регіонів.

Таку думку Литвин висловив під час перебування у Вінницькій області, передає СТБ.

"Два проекти дивовижно схожі, як мені здається, очевидно, зняті з одного комп'ютера, з деякими розбіжностями, для того, щоб потім знайти компроміс", - сказав він.

Литвин відзначив, що Партія регіонів пропонує оригінальну виборчу модель: партія, що набрала більшість - одержує 226 голосів у ВР, тобто взяли 15% - це 75 мандатів – 226 одержали, а всі інші – ділять 224 мандата.

"У БЮТ вибори передбачається проводити у два етапи: перший тур – всі, другий тур – дві з тих, хто набрали більше. Хто набрав більше в другому турі – набирає 226, якщо він менше ніж 226 набрав, інші ділять те, що залишилося", - відзначив Литвин.

При цьому він зазначив, що впровадження таких змін може привести до штучного впровадження двопартійної системи влади в Україні. "Знайдіть цивілізовані країни, до яких ми так будемо "тягтися", де існує така дика система?", - запитав він.

Крім того, Литвин акцентував увагу на запропонованому Партією регіонів проекті.

"Наприклад, в офіційному документі, що висить на сайті Партії регіонів, - внесення змін до Конституції - там є такі ключові тези, друга державна мова й статус країни. Читаю офіційно зареєстрований документ у Верховній Раді України - цих двох проблем там немає", - стверджує Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування