Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японці чекають, поки уряд Тимошенко збагне свої забаганки

П'ятниця, 25 липня 2008, 08:14

Посольство Японії поки не отримувало офіційних роз`яснень із приводу планів України відмовитися від використання кредиту на будівництво терміналу в аеропорту "Бориспіль".

Про це УНІАН повідомив другий секретар Посольства Японії в Україні Госуке Хорігучі.

"Ми поки не отримували офіційних роз`яснень із цього питання", - зазначив він.
Хорігучі підкреслив, що в Посольстві Японії, враховуючи заяви членів українського уряду, вважають, що єдиної позиції уряду України з цього питання ще не сформовано.

"Ми читали різні заяви членів уряду - і Вінського і Васюника і Юлії Тимошенко, й дійшли висновку, що поки єдиної позиції з цього питання в уряду немає", - зазначив японський дипломат.

При цьому він підкреслив, що посольство не зверталося до уряду України з офіційним проханням роз`яснити ситуацію.

У посольстві сподіваються, що якщо позиція уряду України з приводу використання японського кредиту буде остаточно сформована, то Мінтранс або Мінфін самі направлять відповідні роз`яснення японській стороні.

Коментуючи заяву міністра економіки України Богдана Данилишіна про те, що питання використання кредиту обговорюватиметься в ході візиту представників уряду Японії до України, Хорігучі заявив, що найближчими днями дійсно планується візит представників економічного блоку уряду Японії до України, проте він ніяк не пов`язаний із питанням кредитування робіт у "Борисполі".

"Я не виключаю, що це питання може бути піднято, але причина візиту абсолютно інша", - зазначив дипломат.

Як відомо, 21 липня міністр транспорту і зв`язку України Йосип Вінський заявив, що Мінтранс відмовився від будівництва терміналу D в аеропорту "Бориспіль" на кошти японського кредиту, і має намір залучити до будівництва приватного інвестора.

29 березня 2005 року в Києві було підписано Угоду (у формі обміну нотами) між урядами України і Японії про надання кредиту для фінансування проекту розвитку ДМА "Бориспіль" строком на 30 років і на суму 19 млрд. 92 млн. єн (близько 180 млн. дол.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування