Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, чому вважає Жванію причетним до свого отруєння

Понеділок, 28 липня 2008, 17:15

Президент Віктор Ющенко заявляє, що саме депутат Давид Жванія був тією людиною, яка постійно наполягала на зустрічі тодішнього кандидата в президенти з тодішнім керівництвом СБУ.

Про це Ющенко заявив, прямуючи на дачу свідчень у головне управління генпрокуратури у понеділок.

Відповідаючи на питання, на чому ґрунтується його переконання стосовно однозначної причетності Жванії до його отруєння, Ющенко розповів:

"Ця злополучна зустріч відбулася за великим наполяганням і була організована Давидом Жванією", - сказав він.

"Це тут, недалеко, на Подолі була знята моя охорона, і я туди поїхав без охорони. Це одна з умов, яку довелося виконувати, готуючись до тієї зустрічі. Кінець-кінцем, це – одна людина, яка зі мною була, з моє сторони. І без цієї людини ця зустріч була б неможлива", - зазначив він.

За словами Ющенка, питання щодо цієї зустрічі піднімалося Жванією дуже багато разів.

"І навіть напередодні неї у суботу я йому сказав, що у мене немає фізичних сил там бути, бо у мене по чотири-п'ять виступів на день перед виборцями. І я пригадую, в неділю як тільки я зійшов в Чернігові з подіуму, перший, хто мене зустрів, був Жванія зі словами: "Нам треба їхати", - розповів Ющенко.

Після цього, за словами президента, він ще раз у присутності кількох людей сказав Жванії, що не може їхати, але той наполягав.

Крім того, за словами Ющенка, у перші дні після отруєння "ніхто не знав, що робити, але всі сходилися на тому, що потрібно діяти", в той час, як Жванія був єдиним, хто рекомендував "нічого не робити і заспокоїтись, бо все пройде".

Саме тому, на переконання Ющенка, Жванія тепер повинен дати відповіді на питання слідчих.

"Я хотів би, щоб Давид Жванія дав відповідь на всі ці речі. Він стоїть перед відповідальністю, з ним поводяться коректно, але відповідь повна з його сторони повинна бути дана", - зазначив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування