Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ленін потіснив Сталіна з п'єдесталу "великого росіянина"

Вівторок, 29 липня 2008, 15:38

Володимир Ленін вийшов у лідери в опитуванні росіян у рамках проекту "Ім'я Росії. Історичний вибір - 2008", випередивши Йосипа Сталіна майже на 60 тисяч голосів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на офіційний сайт проекту, що проводить телеканал "Россия" разом з фондом "Общественное мнение".

Сталіна, що довгий час знаходився на першому рядку списку, випередив також перший космонавт Юрій Гагарін, за нього на даний момент подано майже 720 тис. голосів, і він знаходиться на другому місці.

У Йосипа Сталіна, що знаходиться на третій позиції, майже 700 тисяч голосів, у Леніна - близько 760 тисяч.

Микола II, що два тижні тому очолював список, тепер знаходиться на сьомому місці, за нього подано майже 450 тис. голосів.

Четвертим у списку лідерів став Микита Хрущов, набравши 641 тис. голосів. Замикає п'ятірку поет, композитор і актор Володимир Висоцький.

Олександра Невського - 551 тис. голосів - росіяни поставили на шосте місце в списку.

Крім того, у число 12-ти персон, що залишаться в опитувальник у вересні (поки що в рейтингу 50 історичних особистостей), також входять: маршал Радянського Союзу Георгій Жуков, імператор Петро I, Костянтин Рокоссовський і Сергій Корольов.

Замикає список з 12-ти "перших" поет Олександр Пушкін.

Усього подано більше шести з половиною мільйонів голосів.

Тим часом, кількість голосів, поданих за Сталіна, росте досить швидко, ще вранці у нього було близько 650 тис. голосів, у той час як результати в інших історичних персонажів практично не змінюються.

Організатори проекту 18 липня заявили, що довгострокове лідерство в опитуванні Йосипу Сталіну забезпечили за допомогою розсилання "спаму".

"Нам треба було кілька днів, щоб у гігантському потоці запитів на наш ресурс виявити тих, хто перетворив Сталіна на комп'ютерний вірус. Це ті самі люди, які щодня розсилають на ваші комп'ютери гори спаму", - розповіла перший заступник голови ВДТРК, куратор проекту Олександра Любімова.

"Вірус "Сталін" - це і "керівнику підприємства "зарплата в білу", і "надворі жара, і ви можете на цьому заробити". Ці люди - паразити Інтернету", - додала вона.

Головний історичний герой Росії стане відомий наприкінці року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: