Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко прослідкує, щоб гроші не загубилися. "ЄЦ" звинувачує її у несерйозності

Середа, 30 липня 2008, 09:26

На засіданні Кабінету міністрів у середу уряд має намір розробити генеральний план з ліквідації й запобігання стихійним лихам.

Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила на нараді в Івано-Франківську, повідомляє Радіо "Свобода".

Прем’єр доручила Міністерству економіки скласти перелік об’єктів інфраструктури, які потребують відновлення.

За її словами, в цей перелік повинні входити дороги, мостові переходи загальнодержавного і комунального значення, школи, лікарні, об’єкти комунального і водного господарств.

Не забула Тимошенко і про "маленького українця": "Саме головне зараз - дати людям впевненість у тому, що вони отримають погашення збитків, які вони понесли. Це будинки, майно в тому числі і посіви, які загинули".

"Ми зразу з Державного казначейства міністерства фінансів напряму будемо перераховувати гроші на рахунки людей в банках. Щоб не було ніяких проміжних етапів, де ці гроші загубляться. І ми будемо прискіпливо дивитися, як оцінюють збитки", - додала прем’єр.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Василь Кисельов каже, що паводок потрібно було попередити, а не героїчно долати його наслідки.

"По-друге, то, що зараз уряд збирається збільшити кількість коштів у резервному фонді, я це підтримую. Але не через бюджет. А через окремий закон Про подолання стихійного лиха. Тому що, крім того, що у людей горе, то на цьому горі ще й дехто хоче отримати політичні дивіденди. Це не по-людськи", - заявив він.

Між тим, депутат фракції "НУ-НС", член партії "Єдиний центр" Оксана Білозір заявила Радіо "Свобода", що уряд не серйозно поставився до такої величезної загрози.

"Була розроблена програма протипаводкових заході. Вартість цієї програми складала 80 мільйонів гривень. Цю програму розробили Львівська, Івано-Франківська і Чернівецька області. Вони спільно цю програму подали і з грудня 2007 року вона застряла у Кабінеті міністрів. За результатами тієї програми мали будуватися відповідні ємності, де б акумульовувалася паводкова вода. Саме в районі Дністра. Тобто уряд, в даному випадку, не серйозно віднісся до такої величезної загрози", - сказала Білозір.

Як відомо, через негоду 23-26 липня постраждала низка областей України. В Івано-Франківській і Чернівецькій областях загинуло 30 осіб (останні дані).

У четвер Верховна Рада збирається на позачергову сесію, щоб внести зміни в держбюджет на цей рік у зв’язку з заходами на подолання наслідків стихійного лиха.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:58
ЗМІ: Нетаньягу просив Байдена не допустити видачу ордерів на арешт ізраїльських посадовців 
04:33
ISW: Російські війська готують наступ. Обирають між кількома напрямками
03:51
У США колишнього співробітника Пентагону засудили до 21 року в'язниці за передачу секретної інформації 
02:52
фотоWSJ: Виробник пластикової тари з Харківщини організував виготовлення далекобійних дронів
01:57
У Криму пролунали вибухи. Перекривали Керченський міст
01:26
Білий дім не коментує постачання зброї в Україну з міркувань безпеки, але це відбувається швидко
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
Усі новини...