Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин спробував себе в ролі антикризового менеджера

Вівторок, 8 липня 2008, 10:35

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин наполягає на проведенні спеціального засідання Верховної Ради за участі керівництва країни з метою обговорення ситуації в країні.

Про це Литвин заявив, представляючи свою програму подолання політичної кризи, з трибуни парламенту у вівторок.

"Невідкладно публічно провести всеукраїнську раду у формі спеціального засідання Верховної Ради за участі президента, кабміна, керівників місцевих органів влади, представників широких кіл громадськості. На ний має прозвучати вся правда про стан справ в Україні", - сказав він.

За словами Литвина підсумком засідання має бути прийняття суспільної угоди, яку мають підписати президент, прем’єр, спікер Верховної Ради та керівники фракцій. Угода має бути проголосована парламентом як закон.

"У ній слід передбачити чітке і однозначне трактування і застосування дискутивних положень конституції. Це повинно припинити практику списування всього безладу на недосконалість конституції та відтермінувати внесення конституційних змін до нормалізації ситуації", - сказав Литвин.

Він також пропонує сформувати державний бюджет на пріоритетах. Одним з таких пріоритетів визначити охорону здоров'я.

Також Литвин вимагає четвертим пунктом надати суспільству всю інформацію про соціальні зобов’язання, які держава має виконувати відповідно до чинного законодавства, перелік законів, які влада не реалізує з зазначенням причин.

Також він пропонує "негайно прийняти рішення з реформування системи оплати праці, яка штучно занижена більше ніж в 3 рази. Держава повинна взяти відповідальність за рівень життя по всій країні, чітко визначати мінімальні соціальні стандарти, врегулювати рівень прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати".

Також він пропонує ввести диференційоване оподаткування доходів громадян.

Також він пропонує до прийняття державної програми приватизації здійснити публічний аналіз результатів та наслідків здійсненої приватизації. У разі незаконної приватизації він пропонує повернення об’єктів до державної власності.

Він також пропонує визначити перелік підприємств, які забезпечують нацбезпеку та суверенітет України, а таким чином не повинні підлягати приватизації. Литвин також пропонує викупити в державну власність ті підприємства, які опинились в приватних руках.

Також він пропонує провести інвентаризацію усіх земель, оприлюднити кому, на яких підставах належить земля.

Також Литвин пропонує "сформувати жорсткі правила для тих, хто працює на державній службі, на ділі здійснити судову реформу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування