КПУ зіллють Тимошенко лише в обмін на коаліцію

Вівторок, 8 липня 2008, 16:59

Фракція Комуністичної партії у Верховній Раді виступає за попередні домовленості парламентських фракцій про створення нової коаліції й за звіт Кабінету Міністрів перед вираженням йому недовіри.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба КПУ.

"Голосування резолюції про недовіру уряду Тимошенко буде мати сенс тільки у разі, якщо, по-перше, відбудеться звіт Кабінету Міністрів; по-друге, коли буде офіційна заява парламентських фракцій про готовність створити нову коаліцію й взяти на себе політичну відповідальність за формування й роботу нового уряду", - сказав голова КПУ Петро Симоненко.

Симоненко впевнений, що відставка уряду без попереднього формування нової коаліції створить передумови розпуску парламенту й призведе до знищення парламентаризму.

Також лідер КПУ висловив стурбованість тим, що ситуація в парламенті на сьогодні може призвести, на його думку, до затвердження націоналістичної диктатури фашистського типу.

Як відомо, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк уважає політичним абсурдом розгляд парламентом питання про висловлення недовіри Кабінету Міністрів.

Яценюк прогнозує неконституційність можливого затвердження парламентом резолюції недовіри Кабміну через нерозгляд відповідного питання в комітетах Ради.

Депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає ініціювання ПР відсторонення від ведення засідань голови Ради Арсенія Яценюка у разі невинесення ним на розгляд Ради проекту постанови про вираження недовіри Кабінету Міністрів.

20 червня члени фракції Партії регіонів Олександр Лавринович, Олена Лукаш і Олександр Єфремов запропонували парламенту прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування