Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк пішов продовжувати "дурний діалог", щоб вийти з "пату"

Середа, 9 липня 2008, 12:17

Спікер Арсеній Яценюк закрив пленарне засідання Верховної Ради у середу для продовження консультацій з керівниками фракцій щодо виходу з політичної кризи.

"Я не буду зупиняти діалог і буду тепер окремо зустрічатися з кожним керівником фракції і кожним політичним лідером для того, щоб спробувати хоча би в більш-менш достойний спосіб завершити поточну сесію", - сказав Яценюк з трибуни парламенту після переговорів.

"Якщо це не вийде, то ми законсервуємо політичний пат і ситуацію на тривалий час, і незрозуміло, як з неї виходити", - додав він.

Крім того, Яценюк попросив бюджетний комітет негайно розглянути поданий урядом проект змін до Держбюджету на 2008 рік.

"Я мав розмову з головою бюджетного комітету і наполягаю на негайному розгляді в бюджетному комітеті даного законопроекту. У парламенту є всі засоби і можливості для того, щоб врахувати інтереси всіх політичних сил і всіх регіонів при ухваленні цього бюджету", - сказав він.

"Перше, друге читання ми здатні проголосувати і таким чином забезпечити виконання в тому числі і передвиборчих обіцянок. Є що ділити. Давайте спробуємо як консолідуюча ідея поговорити і розглянути проект закону про Держбюджет", - закликав спікер депутатів.

При цьому він повідомив, що Партія регіонів не знімає свою позицію щодо голосування за резолюцію недовіри уряду.

"Важливо, що поки що ця політична криза, яка існує в українській політичній еліті знаходиться в межах і в стінах українського парламенту. Що вона не радикалізована і не втягнуте суспільство в цей дурний і безперспективний діалог", - сказав Яценюк.

"Аналіз ситуації дуже простий. Всі знаходяться в політичному паті. І доки ми не вийдемо з ситуації політичного пату, ця зала буде пуста, парламент буде деградувати і будуть різного роду спекуляції, демагогії і все інше", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: